Preparation: 20 minutes
Baking: 30 minutes
Served: 6 to 8 people
Ingredients:
- 200g (7 oz)of black chocolate
- 125g (4.4 oz) of butter
- 100g (3.5 oz)of flour
- 1 pack of yeast (10g, 1/3 oz)
- 4 eggs
- 200g (7 oz) of sugar
- a pinch of salt
1. In a pan, melt the butter and chocolate separately. Take it out from the stove and add the yeast and flour.
2. Preheat the oven to 180°C or 350°F.
3. In a bowl, beat the yellow egg york and the sugar until the mixture becomes white colour.
4. Mix it with the chocolate.
5. Now beat the egg white with a pinch of salt and later add it to the chocolate.
6. Spread some butter and flour on a baking dish, then slowly pour the mixture into it.
7. Bake for 30 minutes. When it's almost time, check it with a folk. If the folk remains dry then the cake is ready. Take it out from the oven and let it cold down a bit before taking the chocolate cake out from the baking dish.
Ingrédients
- 200 g de chocolat noir (7 oz)
- 125 g de beurre (4.4 oz)
- 100 g de farine (3.5 oz)
- 1 sachet de levure ou poudre à pâte (10 g, 1/3 oz)
- 4 oeufs
- 200 g de sucre (7 oz)
- 1 pincée de sel
Préparation
- Dans une casserole, faites fondre le beurre et le chocolat. Retirez du feu puis incorporez la levure et la farine.
Préchauffez votre four à 180°C (thermostat 6, a).
Dans une jatte, battez les jaunes d'oeufs avec le sucre jusqu'à ce que le mélange blanchisse. Mélangez-le au chocolat.
Battez les blancs en neige avec une pincée de sel. Ajoutez-les au chocolat.
Versez la préparation dans un moulé à manqué beurré et fariné (26 à 28 cm de diamètre).
Enfournez pendant 30 min. Surveillez la fin de la cuisson en piquant le gâteau avec la lame d'un couteau : elle doit ressortir sèche. Laissez refroidir avant de démouler.
3 comments:
your chocolate cakes looks yummy ;)
It is, you should try it out!
Great work.
Post a Comment